<< Paluu etusivulle

Laatunen 7/2008
Lähiruuan asialla halki Suomen

Järjestyksessään toinen Lähiruokaviesti pyöräiltiin Suomussalmelta Helsinkiin 18.–22.8. Pyöräilijöitä viestille osallistui kaikkiaan parisensataa.

– Viestin tarkoitus on ollut herättää niin paikallis-, maakunta- kuin valtakunnallisen tasonkin päättäjiä keskustelemaan ruuan tuoreudesta. Erityisesti näin sadonkorjuuaikaan tuoreita tuotteita on helposti saatavilla niin kauppoihin kuin ammattikeittiöihinkin, kertoo hankepäällikkö Irma Kärkkäinen EkoCentriasta.

Mukana viestillä oli seitsemän lähiruuan ystävistä koostuvaa joukkuetta: Pro Lähiruoka, Luomuketju, MTK- Simonkatu, MTK-Maaseutunuoret, Keittiömestarit, Kotitalousopettajat sekä VIP-joukkue, jossa polki useita kansanedustajia. Kukin joukkue luovutti Hakaniementorin päätöstilaisuudessa viestinsä valitsemalleen päättäjälle.

Pro Lähiruoka -joukkueen viestintuoja Eija Muukka EkoCentriasta sai viestillään Helsingin kaupungin Hankintakeskuksen ympäristöasiantuntija Perttu Pohjosen innostumaan siitä, että kaupunki voisi lisätä lähellä tuotettujen elintarvikkeiden käyttöä kouluruokailuissa.

VIP-joukkueen viestintuoja, suomalaisen ruoan edistämisohjelman pääsihteeri Marja Innanen kiitti suomalaisia elintarviketyöntekijöitä heidän tekemästään arvokkaasta työstä. Viestin vastaanottanut Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen kiitti ja lupasi, että SEL on mukana, mikäli Lähiruokaviesti poljetaan myös ensi vuonna.

Yhdistävänä teemana oli huoli siitä, miten yhtäältä suomalaisen elintarviketuotannon ja toisaalta suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuus turvataan. Tällöin pääkohderyhmä ovat lapset nuoret, joille perinteiset suomalaiset maut sekä lähellä tuotettu tuore ruoka saattavat jäädä vieraaksi. Yksi pääviesteistä olikin se, että lapsilla pitää olla oikeus puhtaaseen, lähellä tuotettuun suomalaiseen ruokaan niin kotona kuin kouluissa. Lasten tietoa suomalaisesta ruokakulttuurista ja maakunnallisista erikoisuuksista on parannettava, samoin kuin heidän taitoaan valmistaa näitä ruokia itse.

Lisätietoja:

Laatuketjun tiedottajan blogi Lähiruuan asialla halki Suomen Maaseudun tulevaisuudessa

Lähiruokaviesti 2008

Kuvia viestiltä

<< Paluu etusivulle

Päätoimittaja: Tiina Soisalo
Toimitussihteeri: Maria Nikunlaakso
Lähetä palautetta: laatuketju@mmm.fi