Elintarviketalouden laatustrategian uutiskirje

Laatunen 8/2008 (23.10.2008)
Nämä kunnallisvaalit ovat myös kouluruokavaalit
Koulussa on kymmenen oppilasta. Koulun keittäjä saa käyttää päivän aterioihin yhteensä seitsemän euroa. Kuinka monta euroa jää käytettäväksi yhden oppilaan maittavaan ja terveelliseen ateriaan?

Kouluaterialla pidetään yllä noin 900 000 suomalaisen lapsen ja nuoren terveyttä ja virkeyttä. Kouluaterian laatu on monissa kunnissa laskenut. Se heijastuu ruokalautasten sisältöön – ja koululaisten hyvinvointiin. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman käynnistämällä kouluruokakampanjalla muistutetaan, että kouluruokailun järjestäminen ja määrärahat ovat kuntien vastuulla.  Lue lisää...
Suomen Kokkimaajoukkue ylsi kultasuoritukseen Kokkiolympialaisissa

Suomen Kokkimaajoukkue on yltänyt kaikkien aikojen parhaaseen suoritukseensa Saksan Erfurtissa käydyissä kokkiolympialaisissa (IKA Culinary Olympics). Sunnuntaina käydyssä kylmän keittiön kilpailussa Suomen joukkue teki hopeasuorituksen, joka kirkastui tiistaina käydyssä lämpimän keittiön osiossa kultaiseksi. Lue lisää...

Kansallisen ruokastrategian valmistelu käynnistyi
– Jokaisen kansakunnan perustoimintoihin kuuluu strateginen ruokaturvasta huolehtiminen. Toki esimerkkejä on myös maista, joilla tällaista strategiaa ei ole, mutta erityisesti viime aikojen ruokakriisin yhteydessä on todettu, että ne eivät ole rohkaisevia, sanoi pääministeri Matti Vanhanen kansallisen ruokastrategian avausseminaarissa 8. lokakuuta.
Seminaarissa aloitettiin vuoteen 2020 ulottuvan Kansallisen ruokastrategian valmistelu määrittelemällä ruokastrategian haasteet sekä antamalla tehtävälle raamit ja eväitä. Seminaarin alustajina toimivat pääministerin lisäksi maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila sekä EU:n komission maaseudun kehittämisen osaston pääjohtaja Jean-Luc Demarty. Lue lisää...
Ruokakulttuuriohjelma haluaa lisätä nautintoa suomalaisessa ruokapöydässä
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma sai virallisen aloituksensa 7. lokakuuta Rake-salissa järjestetyssä Ruokajuhlassa. Paikalla oli pari sataa ihmistä juhlistamassa ohjelman alkua. Julkistamistilaisuudessa nautittiin herkullisia ja innovatiivisia suomalaisia ruokia sekä kuultiin ruokaohjelman periaatteista. Lue lisää...
Pohjoiskarjalaisia makuja Helsingissä Karelian Food Forumissa
Pohjoiskarjalaiset elintarvikealan yrittäjät järjestivät 23. syyskuuta Karelian Food Forum -yhteistapaamisen eteläsuomalaisten keittiömestareiden kanssa. Karelian Food Forumissa 15 keittiömestaria ja parikymmentä muuta alan ammattilaista tutustui 14 pohjoiskarjalaisen elintarvikealan yrityksen uutuustuotteisiin ja raaka-aineisiin. Lue lisää...
Laatunen kertoo kuukausittain laatutyön ajankohtaiset asiat. Uutiskirje on kaikkien käytettävissä. Ota yhteyttä toimitukseen, kun haluat saada asiasi esiin. Jatka ketjua ja lähetä Laatunen eteenpäin!
Päätoimittaja: Tiina Soisalo
Toimitussihteeri: Maria Nikunlaakso
Lähetä palautetta: laatuketju@mmm.fi